TAKVİM // 29.05.08


Bugün: 29 Mayıs 2008


Takvimin bugünü



Tarihte bugün
* 1453: Osmanlı Sultanı II. Mehmed İstanbul'u Bizans İmparatorluğu'ndan aldı. Doğu Roma İmparatorluğu çöktü. II. Mehmed 'Fatih' unvanıyla anılmaya başladı.
* 1942: Adolf Hitler, Nazi propaganda bakanı Joseph Goebbels'in tavsiyesiyle işgal altındaki Paris'te yaşayan tüm Yahudiler'in sol göğüslerine sarı bir yıldız takmalarını emretti.
* 1953: Yeni Zelandalı dağcı Edmund Hillary ile Nepalli Şerpa yerlisi yardımcısı Tenzing Norgay dünyanın en yüksek noktasına ulaşan ilk insanlar oldular.
* 1963: Doğu Pakistan'da çıkan kasırgada 10 bin kişi öldü.
* 1985: Avrupa Kupası finali için oynanan maçta 41 kişi ölürken, 350 kişi yaralandı.

Mutlaka izleyin
Sultan Tunç

Hip-hop müziğinin muhalif sesi Sultan Tunç, sessizliğini "Rap'n Roll" albümü ile bozuyor. Tunç, bu akşam Studio Live'da Oriental Groove Orchestra adını verdiği topluluğu ile birlikte Rap'ten Rock'a, elektronikten Latin müziğine kadar uzanan şarkılarıyla şaşırtacak.

Günün Sözü:
Dostluk, toprak bir maşrapa gibidir, önemsiz bir nedenden birdenbire kırılır ve bir daha kullanılmaz. Cicero

Nereye gitmeli?
Tortum Şelalesi
Erzurum'un Uzundere iilçesindeki 48 metre yükseklikten çağlayan Tortum Şelalesi, doğal manzarasıyla bölgeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistleri büyülüyor. Tortum Şelalesi Türkiye'nin en büyük şelalesi olma özelliğini de taşımaktadır.

Kitap
Hayatı Iskalama Lüksün Yok Şavaş Şenel / Neden Kitap
Bu adama dikkat! Çünküonun; babası işkence aletlerialıp satan öğrencileri;, fısılda-yan oyuncak bebeği, yürüyenmerdivende mahsur kalmış birtanıdığı, içinde beslediği siyah vebeyaz köpekleri var!

Hiç yorum yok: